FESTIVAL KASKADERSTVA

Lokacija

KINO EDISON

Kino Edison drugo je najstarije namjensko kino u Hrvatskoj. Danas je Kino Edison multimedijski centar koji spaja kulturnu baštinu, audiovizualnu i scensku umjetnost te modernu tehnologiju, pružajući vrhunski ugođaj. Sa 70 setova VR naočala, Kino Edison ujedno je i prvo VR kino u Hrvatskoj. Raspolaže s dvije dvorane (202 i 21 mjesto), multifunkcionalnim prostorom te prostorom za coworking, a u sklopu Kina nalazi se i kafić s prostranom terasom u prirodnom hladu i zanimljiva suvenirnica.

Izgrađeno je 1920. godine u romantičnom art deco stilu i zaštićeno  je kulturno dobro. Radilo je neprekinuto gotovo 80 godina, a kao posljedica razaranja u Domovinskom ratu i privatizacije projekcije su obustavljene. Novi život kina započeo je 2016.godine povratom u gradsko vlasništvo, a zatim i projektom revitalizacije koji je krenuo 2021. godine te napokon vratio kino u funkciju i to u punom sjaju, u rujnu 2023. godine.

Izvor: Visit Karlovac

KARLOVAC

Grad Karlovac smješten je u središnjoj Hrvatskoj, a  uokviren je rijekama Kupom, Koranom, Dobrom i Mrežnicom. Svojom odličnom lokacijom i prometnim položajem, lakom dostupnošću i koncentracijom svih bitnih sadržaja na relativno malom području, idealan je  za organizaciju događanja, a svojom prirodnom ljepotom i bogatim kulturno-povijesnim naslijeđem, odličan je odabir za turiste.

Jedan je od rijetkih gradova koji zna točan datum svog nastanka, 13. srpnja 1579. godine, a dobio je ime po svom osnivaču nadvojvodi Karlu Habsburškom.

Građen je i osmišljen po mjeri čovjeka: zelene doline četiriju rijeka, stoljetni perivoji i promenade, biciklističke staze, tradicija kulture, športa, obrtništva i trgovine čine ga ugodnim za življenje i boravak svima onima koji ga posjećuju.

Izvor: TZP Četiri rijeke

DUGA RESA

Duga Resa je grad u Karlovačkoj županiji, desetak kilometara jugozapadno od Karlovca. Najpoznatiji simbol Duge Rese je zasigurno živopisna rijeka Mrežnica koja je danas jedna od najposjećenijih turističkih destinacija kontinentalne Hrvatske, prepoznata i kod stranih posjetitelja. Upravo zahvaljujući Mrežnici, žili kucavici ovoga kraja, te očuvanoj prirodi gradske okolice, Duga Resa je poznata kao mjesto aktivnog života i odmora.Jedinstvene prirodne ljepote, bogatstvo nematerijalne baštine stanovništva, kulturno-povijesne znamenitosti te urbano industrijsko naslijeđe čine osnovicu današnje dugoreške turističke ponude. 

foto: Radio Mrežnica

Amfiteatar Duga Resa

Amfiteatar Duga Resa je multifunkcionalni objekt kulturne namjene u centru grada, uz rijeku Mrežnicu. Koncerti, predstave, sportska događanja, sajmovi i festivali, amfiteatar sve to udomljava. Ima kapacitet od 1500 sjedaćih mjesta i opremljen je suvremenim zvučnim i svjetlosnim sustavima. Amfiteatar Duga Resa je popularno okupljalište građana koji uživaju u kulturnim i sportskim događanjima.

047 579 945

TELEFON

organizator

Napomena o snimanju i fotografiranju

Na lokacijama održavanja Festivala snimat će brojne televizijske ekipe i fotografi. Samim ulaskom na lokaciju gdje se održava Festival suglasni ste da Vas se smije snimati i fotografirati. Također, suglasni ste da sav materijal s Festivala smije biti korišten u promidžbene svrhe Festivala. Ako imate dodatnih pitanja oko snimanja na Festivalu, stojimo na raspolaganju.