FESTIVAL KASKADERSTVA

Nagrada i žiri

Dodjelom nagrade, Festival odaje priznanje najuspješnijim i najatraktivnijim kaskadama u muškoj i ženskoj kategoriji.

Dobitnici će biti nagrađeni novčanom nagradom i trofejem, a međunarodni stručni žiri čine iskusni kaskaderski koordinatori, jedan od najtrofejnijih europskih kaskadera te redatelj najznačajnijeg akcijskog filma o domovinskom ratu.

Pozivamo sve kaskadere i kaskaderke da se prijave u natječaj za nagradu slanjem svoje odabrane kaskade. Kaskada mora biti dio audiovizualnog djela koje je prikazano u 2023. godini. Rok za prijavu kaskade je 15.5.2024.

Kako sudjelovati?

Rok za prijavu kaskade je 15.5.2024.

PRIJAVI KASKADU

DOĐI NA FESTIVAL

SUDJELUJ U PROGLAŠENJU

Upoznajte žiri!

GORAN STJEPANOVIĆ

Djetinjstvo je proveo u Osijeku gdje završava magisterij. Nakon školovanja se seli u Sjevernu Ameriku gdje postaje glumac, kaskader, koreografer za borbu i kaskaderski kordinator. Aktivan je na filmu i igrao je u preko 70 filmova. Bio je gost predavač na umjetničkoj akademiji u Osijeku gdje je prezentirao svoj program za studente-glumce koji je prihvacen s oduševljenjem. Posvećen je pisanju knjige i putuje po svijetu gdje snima filmove. U borilačkim vještinama je bio trenera hrvatske kickboxing reprezentacije i američke taekwondo reprezentacije. Bio je kondicijski trener hrvatskoj odbojkaskoj reprezentaciji za mlade uzraste. 

KRISTIJAN MILIĆ

Višestruko nagrađivani filmski i tv redatelj, autor najznačajnijeg akcijskog filma o domovinskom ratu, diplomirao je 2001. godine  na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Prve nagrade osvaja kao debitant (“Sigurna kuća”, Dani hrvatskog filma i i kao dio omnibusa “24 sata” na Pulskom festivalu 2002. godine). Svoj prvi dugometražni film “Živi i mrtvi”  dovršava 2007. godine prema scenariju i knjizi Josipa Mlakića. Iste godine na festivalu u Puli film dobiva 8 “Zlatnih Arena”, a nakon toga film osvaja još 8 nagrada izvan Hrvatske. Film je u DVD i/ili Blue-Ray izdanju distribuiran u 7 zemalja (Japan, Češka, Mađarska, Velika Britanija, Njemačka, Francuska, Belgija).

Od 2007.-2019. surađuje na 6 televizijskih sapunica (“Ne daj se, Nina!”, “Najbolje godine”, “Larin izbor”, “Kud puklo da puklo”, “Zlatni dvori” i “Pogrešan čovjek”) i dramskoj seriji “Hitna 94”. 2012. režira šest epizoda serije “Počivali u miru”. Za četvrtu epizodu te serije dobiva Nagradu hrvatskog glumišta za najbolje redateljsko ostvarenje u tv drami.

2024. dovršava svoj drugi dugometražni film “Broj 55” koji na festivalu u Puli opet osvaja 8 “Zlatnih Arena” (najbolji film, režija, scenarij, montaža, scenografija, kostimografija, maska, i specijani efekti) i još tri nagrade na Vukovar Film Festivalu.

2017. godine u snima svoj treći dugometražni igrani film “Mrtve ribe” opet po scenariju i knjizi Josipa Mlakića.

CARL STUCK

Carl dolazi iz Njemačke i jedan je od najtrofejnijih europskih kaskadera. Dobitnik je čak 3 nagrade Taurus (svjetska kaskaderska nagrada), i to 2009., 2012. i 2017. godine. Od 1999. je i kakskaderski koordinator, a koordinirao je oko 200 epizoda popularnog i hvaljenog serijala “Cobra 11”.
Kao kaskaderski koordinator, kaskader i precizni vozač sudjelovao je u brojnim internacionalnim produkcijama poput Utrka života, Dunkirk, Dobar posao u Šangaju, Canary Black, Collide

ROK CVETKOV

Rok je svjetski istaknut koordinator kaskadera s 45 godina iskustva u kaskaderstvu i filmskoj industriji, gdje je radio i kao glumac, producent i akcijski redatelj, a iako trenutno najviše radi kao koordinator kaskadera i dalje radi i kao kaskader.

Prenosi svoja znanja i vještine na generacije kaskadera i kaskaderki, a sudjelovao je na nebrojenim svjetskim produkcijama, od kojih su publici zasigurno najzvučnije Schindlerova lista, Patriot, Ničija zemlja, Diana te franšiza Plaćenici.

Darko Tuškan

Darko je svestrani koordinator kaskadera i pomoći akcijski redatelj. Također je visoko cijenjen nadzornik sigurnosti i kaskader/kaskader glumac s preko 3 desetljeća iskustva u filmskoj industriji. Kao stručnjak za koreografiju borbi, uključujući prsa o prsa, borbe uz upotrebu oružja, sekvence borbi u zraku i za kaksaderski “rigging”, bilo na lokaciji, u studiju ili pod vodom, Darko donosi dinamičnu akciju, jedinstvenu i prilagođenu svakoj pojedinoj produkciji! Ostala područja stručnosti uključuju; ljudske baklje, gorenje tijela, kaskade s motornim vozilima (prevrtanja, potjere, skokovi) i masovne akcijske scene.
047 579 945

TELEFON

organizator

Napomena o snimanju i fotografiranju

Na lokacijama održavanja Festivala snimat će brojne televizijske ekipe i fotografi. Samim ulaskom na lokaciju gdje se održava Festival suglasni ste da Vas se smije snimati i fotografirati. Također, suglasni ste da sav materijal s Festivala smije biti korišten u promidžbene svrhe Festivala. Ako imate dodatnih pitanja oko snimanja na Festivalu, stojimo na raspolaganju.