PREDSTAVLJEN FESTIVAL KASKADERSTVA: 3, 2, 1 AKCIJA!

Kino Edison, multimedijski centar za kulturno-turističke sadržaje u Karlovcu, danas je održalo konferenciju za medije na kojoj je službeno predstavilo svoj prvi autorski festival. Radi se o jedinstvenom međunarodnom događaju “Festival kaskaderstva – 3,2,1 akcija!”. Kao što je izjavio ravnatelj Ivan Gojmerac, ovakav događaj praktički ne postoji izvan SAD-a te je posvećen profesiji bez koje neki od najvećih filmova ne bi bili to što jesu. “Ovim Festivalom odat ćemo priznanje kaskaderskoj profesiji, publici približiti svijet kaskaderstva, promovirati Karlovac i Karlovačku županiju kao mjesta aktivnog življenja bogate filmske tradicije te obogatiti ponudu kulturno-turističkih događanja i same države koja postaje sve atraktivnija predstavnicima sedme umjetnosti iz cijelog svijeta. “

Detalje zanimljivog i dinamičnog programa otkrila je Lana Dojčinović Matovina, voditeljica programa, koja je istaknula veliko zadovoljstvo i ponos činjenicom da, iako se održava prvi put, Festival je već dobio internacionalnu podršku te ćemo, uz ostale sudionike, na Festivalu vidjeti i trostrukog dobitnika svjetske nagrade Taurus, Carla Stücka iz Njemačke, svjetski poznatog kaskaderskog koordinatora i akcijskog producenta Roka Cvetkova iz Slovenije te također svjetski istaknutog hrvatskog kaskadera, kaskaderskog koordinatora i glumca Gorana Stjepanovića. “Neki od naslova u kojima su ova trojica kaskaderskih velikana sudjelovali su Dunnkirk, Utrka života, Dobar posao u Šangaju, Schindlerova lista, Čuvaj me s leđa i Plaćenici te će sigurno biti zanimljivo čuti iskustva, ali i doživjeti vrhunske kaskaderske vještine uživo”.

Program počinje 24. svibnja u 16 sati u Dugoj Resi, dinamičnom demonstarcijom kaskaderstva, a svečano otvorenje, uz projekciju najznačajnijeg hrvatskog akcijskog filma Broj 55 i razgovor s redateljem Kristijanom Milićem te dijelom kaskaderske ekipe, rezervirano je za isti dan od 19:30.

Sva festivalska događanja u nedjelju odvijat će se u Kinu Edison, i to na terasi, u Velikoj dvorani te parku ispred kina, a posjetitelje očekuju adrenalin i akcija uz opuštene razgovore sa sudionicima. Svi detalji programa dostupni su na sljedećoj poveznici https://stunt-festival.com/program/ .

Kao dodatnu posebnost Dojčinović Matovina istaknula je da će se dodjeljivati i nagrada za najuspješniju kaskadu u muškoj i ženskoj kategoriji, a najbolje će izabrati stručni žiri.

Festival je namijenjen svim profesionalcima iz filmske industrije, pojedincima i organizacijama koji se bave umjetničkim stvaralaštvom, zaljubljenicima u film, u sport, u adrenalin, predstavnicima povezanih industrija te svima koji žele iskusiti što znači „obući kaskaderske cipele” i na siguran način doživjeti nesigurno. Festival je prilika za sve posjetitelje da iskuse čaroliju kaskaderstva i da osjete adrenalin na siguran način!

Pročelnica Upravnog odjela za školstvo Karlovačke županije Marija Šćulac pohvalila je ideju Festivala koju je Županija podržala putem natječaja za javne potrebe u kulturi te istaknula zadovoljstvo što se dio Festivala održava i u Dugoj Resi, a gradonačelnik grada Karlovca Damir Mandić za kraj je istaknuo kako

je iznimno zadovoljan ovom idejom te kako je siguran da će ovaj festival nastaviti održavati i biti još jedna jako dobra priča za Karlovac.

Festival se održava pod pokroviteljskom Grada Karlovca, Karlovačke županije te Turističke zajednice grada Karlovca, a u organizaciji Kina Edison.

047 579 945

TELEFON

organizator

Napomena o snimanju i fotografiranju

Na lokacijama održavanja Festivala snimat će brojne televizijske ekipe i fotografi. Samim ulaskom na lokaciju gdje se održava Festival suglasni ste da Vas se smije snimati i fotografirati. Također, suglasni ste da sav materijal s Festivala smije biti korišten u promidžbene svrhe Festivala. Ako imate dodatnih pitanja oko snimanja na Festivalu, stojimo na raspolaganju.