Već se jedva čeka sljedeći “Festival kaskaderstva – 3, 2, 1 akcija!”

Dvodnevni 1. međunarodni Festival kaskaderstva – 3, 2, 1 akcija!, u organizaciji Kina Edison, multimedijskog centra za kulturno-turističke sadržaje u Karlovcu zatvoren je u subotu 25. svibnja svečanim proglašenjem pobjednika za najbolju kaskadu u ženskoj i muškoj kategoriji. Trofej Pegaz osvojili su Tjaša Perko (Slovenija) za kaskadu u filmu Čuvaj me s leđa (Hitman’s Wife’s Bodyguard) te Slaven Perković (Hrvatska) za kaskadu u serijalu Nestali.

O dobitnicima je odlučio četveročlani međunarodni žiri u sastavu Carl Stück (Njemačka), Rok Cvetkov (Slovenija) te Goran Stjepanović i redatelj Kristijan Milić (obojica iz Hrvatske).

Festival je započeo atraktivnim kaskadama u Amfiteatru u Dugoj Resi, u suorganizaciji s Turističkom zajednicom Područja Četiri rijeke, a u sklopu otvorenja Festivala u Kinu Edison posjetitelji su mogli pogledati film Broj 55, koji se smatra najboljim akcijskim filmom o Domovinskom ratu snimljenim po istinitom događaju. Nakon projekcije održan je i razgovor s redateljem Kristijanom Milićem te dijelom kaskaderske ekipe filma.

Drugi dan Festivala posjetiteljima je donio pregršt uzbuđenja te zanimljive razgovore s kaskaderima u kojima su otkrili kako se postaje kaskader, mnoge tajne ove profesije te iskustva sa snimanja brojnih svjetskih uspješnica, dok je poslijepodne bilo rezervirano za akciju na kotačima. Bila je to odlična kombinacija adrenalina i anegdota!

autu – koju je održao Carl Stück, jedan od najtrofejnijih europskih kaskadera, trostruki dobitnik svjetske kaskaderske nagrade Taurus, precizni vozač i kaskaderski koordinator koji je koordinirao oko 200 epizoda popularnog serijala Cobra 11.

Festival je zatvoren u izvrsnom raspoloženju, a na oduševljenje svih onih koji su pratili Festival Kino Edison kreće s idejama za 2. izdanje, uz zahvalu pokroviteljima Gradu Karlovcu, Karlovačkoj Županiji, Turističkoj zajednici grada Karlovca te svim partnerima i prijateljima Festivala.

047 579 945

TELEFON

organizator

Napomena o snimanju i fotografiranju

Na lokacijama održavanja Festivala snimat će brojne televizijske ekipe i fotografi. Samim ulaskom na lokaciju gdje se održava Festival suglasni ste da Vas se smije snimati i fotografirati. Također, suglasni ste da sav materijal s Festivala smije biti korišten u promidžbene svrhe Festivala. Ako imate dodatnih pitanja oko snimanja na Festivalu, stojimo na raspolaganju.